Te is elég erős vagy ahhoz, hogy ne kérj segítséget?

Gyermekkora óta azt tanulta meg, hogy ő nem gyengülhet el, nem szorulhat mások támogatására, mert pillanatok alatt válik környezete áldozatává.

Magas intelligenciája és dekoratív megjelenése mindig is különlegessé tette lényét, amelyhez számos férfi vonzódott, de a választásai a hétköznapokban rendre cserben hagyták, sokszor gyerekesen viselkedtek: méltatlannak bizonyultak. Ő lerázva magáról a kellemetlen tapasztalatot, erőből továbblépett.

Határozott, céltudatos, energikus hozzállása meghozta gyümölcsét, karrierje szépen ívelt felfelé, de a számára oly áhított anyaságot, bár makk egészséges volt, a természet sehogyan sem támogatta. Fizikai és lelki fájdalmakat is jelentő, rendkívül költséges beavatkozások során számolódott fel utolsó kapcsolata, amelyet sok vívódás és küzdelem után engedett útjára. Mindent megoldó, sikerorientált hozzáállása révén újra személyes kudarcként élte meg. Megint nem volt elég jó, még jobban, még keményebben kell küzdenie.

Beszélgettünk már egy ideje, amikor feltűnt Ő, a nagy szerelem. Rendkívül sármos, okos, érzékeny és üzletileg is sikeres férfi. Reményt hozott, talán mégis létezhet az a társ, aki mellett boldogásra lel. Teljes odaadással dolgozott a megszerzésén és nap, mint nap küzdött a megtartásán. Minden erejével próbálta támogatni – az ő lendületéhez képest – esetenként kicsit többet dilemmázó, a mélyben kicsit lassabban oldódó fiút…

Sírva keresett meg, megtörtént: Ő is cserben hagyta.

Nehéz műtét után, fizikailag is megterhelő szakmai út előtt a fiú úgy döntött kiszáll. Lépni kellett, Ő igazán fontos volt. Kérdezte, mit tegyen, hogyan szerezze vissza. Visszakérdeztem, hogy mit tenne szíve szerint ebben a szorult helyzetben? Azt mondta megkérné a fiút, hogy legalább a reptérig segítsen neki kijutni, mert egyedül nem boldogul, hiszen nem emelhet nehezet. Miért nem teszi?

Meg tudja oldani, mondta, nem szorul rá senkire. És rádöbbent … élete talán egyik legnagyobb tanulságára. Felhívta a fiút, megkérte erre az apró szívességre … aki nem csak a reptérig, de az egész útra elkísérte, hogy az átszállásoknál is a segítségére legyen. 2 éves kislányukkal azóta is boldogan, kiteljesedett életet élnek.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.